Mobitwin Zwijndrecht

Burchtstraat 61, 9150 Kruibeke (via domein Altena, Burchtstraat 11, 9150 Kruibeke)

Mobitwin

Rit aanvragen (met lidnummer)

Wat
De Mobitwin Centrale biedt vervoersmogelijkheden aan mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit. Deze dienstverlening haalt mensen uit hun sociaal isolement. Vrijwillige chauffeurs die met hun eigen wagen rijden, zorgen voor het vervoer van deze personen. Het kan gaan om familiebezoek, boodschappen, verenigingsactiviteiten enzovoort.

Lid worden Je kan lid worden van de Mobitwin Centrale als je inkomen niet hoger is dan tweemaal het leefloon of als je verhoogde tegemoetkoming ontvangt van de mutualiteit. Daarnaast moet je een medisch attest hebben van je arts dat aantoont dat je mobiel beperkt bent tenslotte ben je inwoner van gemeente Zwijndrecht.

Het lidmaatschap bedraagt 20 € per jaar (10 € euro voor inschrijvingen na 1 juli).
Het lidgeld voor een echtpaar bedraagt 30 € euro (15 € euro inschrijving na 1 juli). Het lidmaatschap is individueel, wanneer bijv. 2 leden van een gezin (geen echtpaar, bv: broer en zus,) aangesloten willen worden dienen zij zich alle twee afzonderlijk in te schrijven.

Ieder ingeschreven lid ontvangt, na betaling, een persoonlijke lidkaart met aansluitingsnummer.

Hoe
Als je vervoer nodig hebt vraag je minstens 48 uur op voorhand een rit aan bij de Mobitwin Centrale. Dit kan telefonisch of via mail. De Mobitwin Centrale zoekt in het bestand naar een chauffeur die op dat moment beschikbaar is. De Mobitwin Centrale contacteert de chauffeur, legt de rit vast, en verwittigt de aanvrager. De chauffeur voert de rit uit met zijn eigen wagen. Er wordt door de klant een onkostenvergoeding per gereden km betaald op het einde van de rit aan de vrijwilliger, plus een administratiekost van €1 per rit. De onkostenvergoeding is voor de vrijwilliger, de administratiekost voor de Mobitwin Centrale.

Chauffeurs
De chauffeurs van de Mobitwin Centrale zijn vrijwilligers. Minstens een halve dag per week houden ze zich vrij om, met hun eigen wagen, in te staan voor het vervoer. Ze beslissen zelf wanneer, hoe vaak, hoe ver… zij rijden. De Mobitwin Centrale zorgt voor een volledige verzekering.

Chauffeurs gezocht
Wie een beetje (of veel) vrije tijd heeft, beschikt over een eigen wagen en zich wil inzetten voor diegenen die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen, wie deel wil uitmaken van een team van gedreven en gemotiveerde vrijwilligers, kan voor vrijblijvende informatie terecht bij Martijn Bosman op het nummer 03/250 16 99 of via mail mmczwijndrecht@thuiszorgderegenboog.be

Heb je een vraag over Mobitwin Zwijndrecht of wens je als vrijwilliger mee te werken?

Contacteer Mobitwin